Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

Comentariile sunt închise pentru Cron jobs din cPanel

Daca nu avem acces la ssh pentru a ne seta cronurile asa cum dorim putetm folosi cPanel (daca e instalat pe server). Ne logam in cPanel si jos, in sectiunea Advanced, exista optiunea Cron Jobs.

cPanel, Cron Jobs

In functie de experienta utilizatorului se poate alege modul Standard sau Advanced . In modul Standard avem la dispozitie o interfata prietenoasa in care din click-uri putem seta cand dorim rularea scriptului. In campul de sus se trece adresa de mail la care se va trimite rezultatul cron-ului. Daca nu se doreste citirea rezultatului, campul poate fi lasat gol. Trebuie retinut ca indiferent de numarul de cron -uri, se poate seta o singura adresa de mail la care ajung rezultatele. In al doilea camp, Command to run , punem calea absoluta catre scriptul care va fi rulat – ex. /usr/bin/php -q /home/utilizator/cron.php ca sa rulam cron.php sau /usr/bin/wget -q http://www.exemplu.ro/cron.php daca dorim ca rularea sa se faca prin intermediul serverului web.

Sa luam un exemplu concret, pentru rularea comenzii /usr/bin/wget -q http://www.exemplu.ro/cron.php la fiecare 10 minute vom seta dupa cum urmeaza: in campul Command to run trecem comanda, in Minute(s) selectam Every ten minutes, in campul Hour(s) selectam Every hour, la Day(s) selectam Every day, la Month(s) Every Month iar la Weekday(s) selectam Every Week Day. Dupa ce am setat totul dam click pe Save Crontab si asteptam rezultatul. Toate setarile astea vor arata in cPanel cam asa:

cPanel, Basic cron job

Acelasi cron se putea seta si in modul Advanced. Aceleasi setari vor arata in Advanced cam asa:

cPanel, Advanced cron job

Cam asta e tot ce presupune setarea unui cron din cPanel. Simplu, nu ?

cPanel

Comments are closed.