Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

Comentariile sunt închise pentru Dezinstalare Fantastico

Intr-unul din articolele anterioare aratam cum se instaleaza Fantastico pe un server de tip LAMP. Sunt situatii totusi in care dorim sa dezinstalam Fantastico fie pentru a repara ceva, fie pur si simplu pentru ca nu avem nevoie de el.

Pentru a dezinstala Fantastico trebuie sa avem acces ca root atat la WHM cat si prin ssh, sau direct la consola. Prima data va trebui sa intram in WHM in sectiunea Feature Manager sa selectam pe rand toate pachetele din Edit a Feature List care au activat Fantastico.

cPanel, feature list

Selectam lista, apasam Edit, mergem jos pana gasim Fantastico De Luxe, debifam, apasam Save si am terminat cu dezactivarea.

cPanel, Fantastico, save feature list

Dupa dezactivare ne conectam ca root pe ssh si stergem toate fisierele si directoarele folosite de Fantastico, inclusiv linkurile din tema cPanel folosita. Acesta operatiune o facem ruland urmatoarele comenzi:

[root@server]# rm -rf /usr/local/cpanel/base/frontend/*/fantastico
[root@server]# rm -f /usr/local/cpanel/base/frontend/x/cells/fantastico.html
[root@server]# rm -rf /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/fantastico/
[root@server]# rm -rf /usr/local/cpanel/3rdparty/fantastico*
[root@server]# rm -f /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/addon_fantastico.cgi
[root@server]# rm -rf /var/netenberg/

Ultimul pas de facut e eliminarea updatarii periodice, care se face cu ajutorul cron-ului. Pentru asta trebuie sa editam fisierul de cron al utilizatorului root (/var/cron/tabs/root in FreeBSD) din care stergem linia urmatoare:

41 15 * * * cd /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/fantastico/scripts/ ; /usr/local/cpanel/3rdparty/bin/php cron.php > /dev/null 2>&1

Trebuie mentionat ca dezinstalarea functioneaza in cazul unei instalari implicite. Daca ati ales alt director in loc de /var/netenberg va trebui sa il stergeti pentru ca dezinstalarea sa fie finalizata fara urme.

cPanel

Comments are closed.