Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

Comentariile sunt închise pentru Inregistrare SPF

SPF, Sender Policy Framework, e o extensie a protocolului SMTP, Simple Mail Transfer Protocol, folosita pentru a identifica serverele autorizate sa trimita mailuri in numele unui domeniu. Este o extensie facuta pentr a scadea numarul de mesaje spam si mesaje de tip phishing folosite pentru furtul informatiilor private – mesaje tot mai frecvente in ultima vreme.

Implementarea SPF se face la nivel de server DNS si presupune adaugarea unei zone TXT in care se include o lista de servere autorizate sa trimita mailuri. Un exemplu de inregistrare SPF ar fi urmatoarea:

[sergiu@localhost ~]$  dig @ns1.lamp.ro lamp.ro TXT
; < <>> DiG 9.5.1-P2 < <>> @ns1.lamp.ro lamp.ro TXT
;; ANSWER SECTION:
lamp.ro.		38400	IN	TXT	"v=spf1 a mx ?all"
[sergiu@localhost ~]$

Exemplul de mai sus ne spune ca sunt autorizate pentru trimitere hosturile din MX si hostul din zona A, restul fiind marcate ca mesaje nelegitime. Zona poate fi creata manual, avand o sintaxa usor de inteles. Pentru o generare automata a zonei SPF se poate folosi generatorul de la adresa old.openspf.org/wizard.html

cPanel are optiunea de a instala automat zona SPF pentru toate domeniile unui utilizator. Pentru asta se foloseste comanda:

# /usr/local/cpanel/bin/spf_installer utilizator

utilizator se inlocuieste cu numele utilizatorului pe care se doreste instalarea inregistrarii SPF. In cazul unor hosteri SPF poate fi activat si din contul cPanel al utilizatorului accesand sectiunea „Email Authentication„.

cPanel

Comments are closed.