Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

Comentariile sunt închise pentru Instalare Fantastico

Fantastico De Luxe e un produs Netenberg foarte util in cazul serverelor dedicate unde utilizatorii, majoritatea nepriceputi, vor sa isi instaleze diferite aplicatii fara a intra in prea multe detalii tehnice. Fantastico ofera o metoda de autoinstalare a celor mai folosite aplicatii pe web – printre care WordPress, Drupal, Joomla, Mambo, PHP-Nuke, Xoops, Crafty Syntax Live Help, phpBB, SMF, osCommerce si multe altele.

Dupa achizitionarea licentei, instalarea sistemului e relativ simpla. Trebuie sa downloadam fisierul fantastico_whm_admin.tgz si sa il dezarhivam in /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi:

% cd /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi
% wget -N http://files.betaservant.com/files/free/fantastico_whm_admin.tgz
% tar -xzpf fantastico_whm_admin.tgz
% rm -f fantastico_whm_admin.tgz

Dupa ce s-au dat comenzile de mai sus, ca root, se intra in interfata WHM si jos se da click pe linkul “Fantastico De Luxe WHM Admin“.

Asta ar fi varianta standard de instalare. Pe unele sisteme ar trebui facute unele modificari, si anume create directoarele /usr/local/cpanel/base/tmp si /usr/local/cpanel/3rdparty/tmp si setate cu permisiuni 777.

% mkdir /usr/local/cpanel/base/tmp
% chmod 777 /usr/local/cpanel/base/tmp
% mkdir /usr/local/cpanel/3rdparty/tmp
% chmod 777 /usr/local/cpanel/3rdparty/tmp

Mai departe totul ar trebui sa functioneze fara probleme. Intram in WHM si dam din nou click pe “Fantastico De Luxe WHM Admin“. Click pe “Install“. Pe pagina urmatoare selectam “Stable Fantastico De Luxe“, selectam toate temele, si dam click pe “Install“. Setarile initiale ar trebui sa fie OK in majoritatea cazurilor, deci nu trebuie modificate.

Daca dupa instalare in cPanel nu apare linkul catre Fantastico verificati directorul /usr/local/cpanel/base/frontend/x (sau /usr/local/cpanel/base/frontend/x3 daca folositi tema x3). Trebuie sa contina un director Fantastico sau link catre /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/fantastico. Daca nu il contine creati linkul folosind comanda:

% ln -s /usr/local/cpanel/whostmgr/docroot/cgi/fantastico

Daca tot nu apare trebuie verificat in WHM in Feature Manager daca utilizatorii au acces la Fantastico. Intrati in “Feature Manager“, selectati contul default si verificati daca Fantastico De Luxe e bifat. Daca nu e bifat bifati si click pe Save. Acum totul ar trebui sa fie in regula.

Daca se intampla ca dupa instalare sa nu puteti accesa Fantastico din cPanel, verificati in WHM, sectiunea Tweak Settings, daca loaderul folosit intern pentru PHP este setat ionCube.

Daca folositi FreeBSD pe platforma AMD64 si, dupa activarea ionCube ca loader intern al cPanel tot primiti un mesaj de eroare sau o pagina alba, executati ca root urmatoarele comenzi:

% cd /usr/local/cpanel/3rdparty/fantastico/loaders/
% cp -RfP ./AMD64/* ./
% cd ../
% chflags -R schg ./loaders/
cPanel

Comments are closed.