Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

Comentariile sunt închise pentru Schimbarea unei adrese IP pentru un site

Ca sa schimbam adresa IP a unui site web trebuie sa intram in WHM cu datele de root sau reseller si sa dam click pe optiunea „Change Site’s IP Address„:

change-site-ip-address

In cadrul din dreapta se deschide un formular mic in care cautam contul dorit in functie de numele domeniului (stanga) sau de numele de utilizator (dreapta):
accounts

Selectam contul dorit si dam click pe „Change” pentru a ajunge in fereastra urmatoare in care alegem unul din IP-urile libere de pe server:
ip-address

Dupa ce dam click pe „Change” schimbarea se va produce iar VirtualHost-ul va pointa catre adresa noua.

Avand in vedere ca documentatia in cazul de fata este putin cam vaga trebuie avut in vedere ca:

  • Datorita cacheului DNS care si-l face orice sistem, crawler si aproape orice server DNS de obicei exista o operioada de pana la o ora in care siteul nu va fi functional din anumite locatii. Cei care interogheaza un server DNS care are in cache IP-ul vechi vor cere VirtualHost-ul de pe IP-ul vechi iar Apache va afisa o pagina de eroare.
  • O adresa IP se seteaza la nivel de cont, nu la nivel de domeniu. Daca modificam adresa IP a unui cont, toate domeniile parcate si addon vor avea IP-ul nou.
  • Adresa IP se schimba doar pentru serverul web. Asupra altor servicii (ex. FTP) schimbarea nu va avea niciun efect, deoarece celelalte servicii nu au sisteme gazda virtuale pentru fiecare cont in parte.
  • In mod implicit adresa sursa pentru cererile initiate de pe server vor avea adresa IP a serverului, nu adresa contului. Daca faceti o verificare de IP, adresa returnata va fi adresa default a serverului nu adresa contului.
  • Pentru a face cererile din site-uri web de pe alt IP se poate folosi libraria CURL.
  • Pentru ca mesajele e-mail sa fie expediate de pe un IP diferit e necesar ca serverul Exim sa fie configurat pentru asta, editand fisierul /etc/mailips – optional, in versiunile noi de cPanel se poate face asta automat bifand in „Exim Configuration Editor” optiunea „Send outgoing mail from the ip that matches the domain name in /etc/mailips„.
cPanel

Comments are closed.