Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

O functie utila cand vine vorba de mutarea mai multor site-uri – ex. se schimba serverul sau se muta un cont de reseller – este “Copy multiple accounts/packages from another server” din sectiunea “Transfers” din Web Host Manager. Pentru utilizare intrati pe serverul destinatar (pe care se vor muta conturile) si urmati pasii urmatori:

1. Click pe “Copy multiple accounts/packages from another server” din sectiunea “Transfers”;

2. Se completeaza formularul – tipul aplicatiei de pe serverul sursa, adresa IP sau hostname, portul ssh, se selecteaza “Root” si se introduce parola de root sau se selecteaza “User” si se trece numele de utilizator si parola unui cont care are dreptul sa foloseasca comenzile su sau sudo;

3. Click pe “Fetch Account List”;

4. Se selecteaza conturile de transferat si click pe “Copy”.

Operatiunea poate dura de la cateva minute la cateva ore sau chiar zile in functie de locatia celor doua servere si marimea conturilor.

E bine de stiut ca la pasul 4 se pot folosi filtrele puse la dispozitie de WHM. Astfel se pot copia doar conturile unui reseller sau se pot omite conturile unui reseller. La transferuri mari e foarte utila optiunea pentru a muta doar cate un grup mic de useri in fiecare zi, astfel minimizand incarcarea serverelor si facand aceasta operatiune aproape transparenta.

Cand copiati conturile trebuie sa aveti in vedere si copiarea pachetelor de hosting, altfel va trebui ca resellerul sa le refaca pe serverul nou.

cPanel

One Response so far.

  1. radu says:

    foarte util!thanks