Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

Daca in Postfix putem face un whitelist, trebuie sa existe o metoda prin care putem adauga o adresa si in blacklist.

Pentru a bloca mesajele trimise de pe un cont care ne deranjeaza putem edita fisierul „/etc/postfix/sender_access” si sa adaugam cate o linie pentru fiecare adresa de la care dorim sa nu mai primim mesaje. Astfel, daca dorim sa blocam toate mesajele care vin de la adresa „[email protected]” vom adauga in fisierul „/etc/postfix/sender_access” urmatoarea linie:

spamer@exemplu.ro REJECT

Dupa ce am adaugat in fisierul „/etc/postfix/sender_access” toate adresele care trimit mesaje deranjante trebuie sa compilam fisierul pentru a-l transforma intr-un tabel acceptat de postfix. Aceasta modificare se face ruland comanda:

[root@vps ~]# postmap /etc/postfix/sender_access

Daca blacklistul nu functioneaza va trebui sa editam fisierul „/etc/postfix/main.cf” iar in lista de optiuni de pe linia „smtpd_recipient_restrictions” sa adaugam si „check_sender_access hash:/etc/postfix/sender_access„. Dupa ce am facut modificarea restartam serverul postfix.

Mail

2 Responses so far.

 1. soltare says:

  Salut,
  Ca-ntotdeauna, ai realizat inca un articol pe placum meu 🙂 O mica intrebare, fiind novice in Linux. Evolution se foloseste de Postfix? Intreb deoarece am spammeri care au adrese de domeniul meu (gen [email protected]) si daca-i setez ca spammeri in Evolution nu risc sa ma autoadaug in serverele de backlist cu domeniul ce-l detin? As mai avea o intrebare pe tema form/amil dar nu vreau sa deviezi de la subiectul acestui post. Merci de efortul care-l faci pentru informarea noastra. Numai bine si tine-o tot asa !

 2. Sergiu says:

  Merci de aprecieri, Soltare!

  Din cate stiu Evolution nu comunica cu niciun blacklist decat cu cel intern. Referitor la spamerii de care spui, presupun ca nu exista conturile respective ci doar ajung mailuri de pe conturile alea. Daca asta e situatia, destul de des intalnita, nu poti face nimic sa o previi dar poti „spune” serverelor de mail ce IP-uri au dreptul sa trimita mailuri pentru domeniul tau folosind Sender Policy Framework.

  Referitor la formularul de contact, poti intreba pe forum sau poti astepta inca putin sa termin articolul despre formulare de contact care l-am inceput 🙂