Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

Comentariile sunt închise pentru Postfix whitelist

Postfix e un server de mail folosit destul de des datorita in mod deosebit modului in care se poate proteja impotriva spamului. Asta e intotdeauna un lucru bun, dar se intampla uneori ca adresa IP personala de pe care incercam sa trimitem un mail sa apara intr-un blacklist sau poate doar dorim sa ne asiguram ca mesajele trimise de la o adresa IP, cum ar fi serverele unor parteneri importanti, nu trec prin filtrele antispam ca sa nu existe riscul marcarii mesajelor ca spam si implicit ca sa evitam pierderea mesajelor. Pentru astfel de situatii exista whitelist.

In postfix includerea in whitelist se face adaugand manual in fisierul „/etc/postfix/rbl_override” cate o linie pentru fiecare adresa care o dorim sa o adaugam ca exceptie. Linia trebuie sa contina adresa IP sau un hostname urmat de caracterele „ OK„. Astfel pentru a adauga in whitelist adresa IP 89.36.197.228 vom adauga urmatoarea linie:

89.36.197.228 OK

Dupa adaugarea liniei trebuie sa refacem fisierul „rbl_override.db” ruland comanda:

[root@vps ~]# postmap /etc/postfix/rbl_override

Comanda „postmap” va transforma liniile din „rbl_override” scrise in text clar intr-un tabel recunoscut de postfix care va fi salvat in fisierul „rbl_override.db„.

Daca whitelistul nu functioneaza, in fisierul de configurare, „/etc/postfix/main.cf„, trebuie sa cautam linia „smtpd_recipient_restrictions” si sa ne asiguram ca include pe langa alte reguli si „check_client_access hash:/etc/postfix/rbl_override„. Un exemplu ar fi:

smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks,
                permit_sasl_authenticated,
                reject_unauth_destination,
                check_client_access hash:/etc/postfix/rbl_override,
                permit

Daca linia „check_client_access hash:/etc/postfix/rbl_override” nu e inclusa va trebui sa o includem manual, sa salvam fisierul si apoi sa restartam serverul de mail.

Mail

Comments are closed.