Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

Daca aveti un cont de hosting pe un server in regim shared sigur v-ati lovit de unele limitari impuse de administratorul de sistem. De exemplu, daca vreti sa instalati un osCommerce si la instalarea scriptului primiti o eroare de forma „FATAL ERROR: register_globals is disabled in php.ini” e un semn ca va trebui sa aveti in php.ini optiunea register_globals setata pe On. In mod normal nu aveti acces la configurarea serverului, deci ce puteti face?

Se poate rezolva simplu, cu conditia sa vi se permita sa adaugati un fisier .htaccess. Cu ajutorul directivelor php_flag sau php_value putem modifica diferiti parametri de functionare ai PHP-ului. De exemplu, ca sa rezolvam eroarea de mai sus referitoare la register_globals punem in fisierul .htaccess din radacina linia urmatoare:

php_value register_globals 1

sau

php_flag register_globals On

Ca sa setati directivele PHP puteti folosi oricare din cele doua metode: php_value sau php_flag, singura diferentra intre ele fiind ca a doua (php_flag) permite setarea parametrilor in mod boolean (On/Off).

La fel puteti face cu aproape orice alt parametru care il gasiti in php.ini.

PHP

3 Responses so far.

 1. evolution says:

  Daca am dezactivate functii periculoase ex fopen, allow_url_fopen din server , pot pune numai in folderul de admin un fisier htaccess cu php_flag fopen On ?

  Ca sa functioneze numai in modulul de admin, nu si pe public.

 2. Sergiu Tot says:

  Din pacate nu orice directiva poate fi suprascrisa. disable_functions poate fi setat doar in php.ini. allow_url_fopen poate fi setat doar in php.ini sau httpd.conf.

  In lista de directive exista coloana Changeable care iti spune unde poti modifica. Doar directivele care au pe coloana Changeable valoarea PHP_INI_PERDIR pot fi modificate din .htaccess.

 3. Iplayedit says:

  Mi-a fost de folos tutorialul. MS