Administrare server open source

Platforma de hosting cu software liber, gratuit, open source.

Comentariile sunt închise pentru Resetare parola webmin

Daca folositi sistemul de gestiune Webmin si ati uitat parola probabil veti observa cat e frustrant faptul ca nu exista o metoda de reamintire a parolei sau de resetare a acesteia. Webmin ne ofera doar posibilitatea de autentificare dar daca nu suntem autentificati nu putem face nimic, deci nu putem nici sa schimbam parola pentru utilizatorul folosit.

O solutie exista totusi folosind linia de comanda. Pentru asta avem nevoie de directorul de instalare, directorul de configurare si numele utilizatorului caruia ii resetam parola. Daca Webmin este instalat in „/usr/local/webmin” iar setarile se pastreaza in „/etc/webmin” putem rescrie parola utilizatorului „admin” ruland ca root urmatoarea comanda:

[root@ vps ~]# /usr/local/webmin/changepass.pl /etc/webmin admin XMzLGY5
Updated password of Webmin user admin
[root@ vps ~]#

Dupa schimbarea parolei ne putem autentifica normal pe portul 10000. Trebuie totusi sa fiti atenti la locatia directorului de instalare si a directorului de configurare. Directorul de instalare poate fi uneori, in functie de distributie, „/usr/libexec/webmin” iar directorul de instalare „/usr/local/etc/webmin„.

Webmin / Virtualmin

Comments are closed.